Colby College Museum of Art

Located in Waterville, Maine, Colby Art Museum’s new Alfond-Lunder Family Pavilion creates a striking, prominent entrance to the existing museum . The 87,000 sq. ft. renovation to the existing facility integrates the old with the new facility.

The entire building is glass curtain wall exterior, which required a significant amount of coordination. Also there are several “Gallery” spaces which contain different methods of Architectural Lighting. The building was also designed in a manner that a large portion of it integrated the building structure as exposed finish. This required being very creative in concealing all the necessary conduit as to not impact the aesthetics of the design. This is especially evident in the exposed stairwells, which are a focal point from the exterior, in which case the lighting was all concealed in the curtain wall, leaving no trace of how the lights are being fed.